gerechten

Osteopathie




1 witte ui             

1 teentje look

400 gr groene Dupuis linzen

1 dl witte wijn

tijm

laurier

oregano

4 selderijstengels

5 pommodori

1 lit passata

1 koffielepel chutney rode peper

olijfolie

fleur de sel

peper van de molen

10 merguez worstjes


basilicumkers

parmezaanse kaas

Linzenstoofpot

8 personen





  • spoel de linzen en laat deze even in water staan, laat deze indien mogelijk een uur weken
  • aanfruiten van de fijn versnipperde ui en look in olijfolie
  • voeg brunoise van wortel en selder toe en laat alles stoven onder het deksel
  • giet de linzen af en voeg de groenten bij
  • laat alles even onder het deksel stoven
  • blus met de witte wijn en aromatiseer met tijm, laurier en oregano of sambal oelek
  • voeg eveneens de passata toe en laat alles op een zacht vuurtje sudderen
  • emondeer de pommodor (enkele seconden in kokend water dompelen, verfrissen en pellen) en snijd in brunoise
  • bak de merguez worstjes volledig gaar en snijd in kleine stukjes van een 5 tal centimeter
  • voeg de wortelstukjes toe halfweg de gaartijd en laat alles samen verder stoven
  • werk voor het doorgeven af met de brunoise van tomaat; afkruiden indien nodig
  • schik in de schotel of het bord en top met basilicumsnippers en Parmezaanse kaas


bereidingswijze volgens Naert D.

docent Spermalie

vlees-gevogelte en nagerechten

Adres

Gerststraat 88

8400 Oostende



Ruiterstraat 21

8370 Blankenberge


Contact

Tel:  0486 08 92 88

bart.bruneel@hotmail.com

www.osteobart.be


ENKEL OP AFSPRAAK

ma-vr : 8.00 - 21.00

za: topsportbegeleiding





Therapeut

Bruneel Bart D.O.

erkend osteopaat

nr: 09623982000

RIZIV: 5/31364/02/521

KBO: 0507927632

Copyright © All Rights Reserved